Újrahasznosított műanyagból készített hordozható szélturbinát a dán startup

A Wind Catcher elnevezést kapó eszköz megfelelő időjárási körülmények között tökéletes fenntartható megoldás az energianyerésre.
Környezettudatos és praktikus megoldás a hordozható szélturbina

A dán KiteX startup által kifejlesztett mini szélerőmű két változatban készül, eltérő teljesítménnyel. Felállításához nagyjából 15 percre van szükség, a súlya pedig 10 kilogramm, így ideális választás túrázóknak vagy utazóknak. Működése lehetővé teszi, hogy annyi energiát termeljünk, amivel kényelmesen üzemeltethetjük az elektronikus eszközeinket, a Wind Katcher 600 wattos, míg kisebbik verziója, a Lite 200 wattos teljesítményre képes. A két méteres szerkezet víz- és időjárásálló.


Fotó: KiteX

Az újrahasznosított műanyagból készült eszköz önmaga is fenntartható módon működik, így a lehető legjobb környezettudatos megoldást kínálja azoknak, akik tudnak élni a 29 és 55 km/h közötti szélerősséget igénylő szerkezettel. Ha adottak az időjárási körülmények, a gyártói szerint a Wind Cather hasonló hatékonysággal működik, mint a hordozható napelemek, ráadásul az áruk is közel azonos, így igazi versenytárs, ráadásul a mini szélerőmű éjjel és nappal is működik.

A KiteX szerint az eszköz húsz méter távolságból már szinte egyáltalán nem hallható, így a kirándulóknak nem kell amiatt aggódni, hogy a gép a fejük felett zúg majd, míg a természet csendjét élveznék. A tervezői szerint több generátor típussal is kompatibilis, ahogy napelem mellé is jó kiegészítésnek bizonyul.

Kapcsolódó cikkek

Mire figyeljünk elektromos roller vásárlásakor?

Mire figyeljünk elektromos roller vásárlásakor?

Elárasztották az utcákat az egykor lábbal hajtós gyermekjátékok elektromos változatai, amelyek használata és a velük való közlekedés egyáltalán nem gyermekjáték!