Digitális Rubik-kocka a jövő játéka

Rengeteg inger, információ éri a mai világ embereit, és ez alól a gyerekek sem számítanak kivételnek. Nekik találták ki a jól ismert kocka modern változatát.
Digitális Rubik-kocka a jövő játéka

A klasszikus játék Rubik Ernő nevéhez köthető, aki 1974-ben állt elő a mágikus játék gondolatával, amit eredetileg bűvös kockának hívtak. Ez az elnevezés tökéletesen megállja a helyét az eredeti digitális újragondolása kapcsán is, de a hivatalos elnevezése ennek: WOWcube. Az ötlet egy 13 éves fiútól származik, és annyira megragadta apja, Ilja Oszipov fantáziáját, hogy meg is valósította YouTuber fia elképzeléseit.

Az ihletforrásként számos projektben megnevezett Rubik-kocka most teljes átgondolás után lép újra a porondra. Az ötletgazda ugyanis azt vetette fel apjának, hogy mi lenne, ha egy videojátékot úgy kellene játszani, hogy az eszközt eközben forgatja, tekeri, mozgatja. Ennek eredményeképpen született meg a 2x2x6 lapból álló WOWcube, ami lényegében egy 24 felületi elemből álló okoseszköz. Nyolc modulból áll a kocka, ezek mindegyike kapcsolatban áll a másikkal, valamint saját chippel rendelkezik, így azonnal tud reagálni a mozgásokra. A mikroprocesszorok és a gyorsulásmérők segítik a forgatások gyors észlelését és az azonnali reakciót.

A dinamikusan változó tartalmak között különféle játékokat találunk, de időjárás alkalmazással, illetve naptárfunkcióval rendelkezik. A felület nem érintőképernyő, a programok a tekerésre, rázásra, azaz a mozgatásra válaszolnak. Az akkumulátor segítségével egy töltésre 8 órányi kapacitással rendelkezik.

Nyitókép: CubiOs Inc.
Kapcsolódó cikkek

Különleges bakelit lemezborítók - mutatjuk, hol készültek (fotók!) - a fotós éveket tölt azzal, hogy a lemezborítók eredeti helyszíneit megtalálja

Különleges bakelit lemezborítók - mutatjuk, hol készültek (fotók!)

A zenekedvelő és fotós Alex Bartsch olyan helyszíneken készít fotókat, ahol a lemezborítók is eredetileg készültek.

Környezettudatos és praktikus megoldás a hordozható szélturbina

Újrahasznosított műanyagból készített hordozható szélturbinát a dán startup

Hordozható energiaforrás, ami könnyebb, mint a nagybevásárláskor megpakolt szatyrok.

Lenovo Ideapad Gaming 3 laptop - teszteltük

Lenovo Ideapad Gaming 3 laptop - teszteltük

Jóllehet már nyakunkon az új generáció, ám még ennek dacára sem mehetünk el szó nélkül az olyan nagyágyúk mellett, amelyek az előző érát már önmagukban véve is masszívan definiálták kiváló ár-érték arányukkal.