Digitális Rubik-kocka a jövő játéka

Rengeteg inger, információ éri a mai világ embereit, és ez alól a gyerekek sem számítanak kivételnek. Nekik találták ki a jól ismert kocka modern változatát.
Digitális Rubik-kocka a jövő játéka

A klasszikus játék Rubik Ernő nevéhez köthető, aki 1974-ben állt elő a mágikus játék gondolatával, amit eredetileg bűvös kockának hívtak. Ez az elnevezés tökéletesen megállja a helyét az eredeti digitális újragondolása kapcsán is, de a hivatalos elnevezése ennek: WOWcube. Az ötlet egy 13 éves fiútól származik, és annyira megragadta apja, Ilja Oszipov fantáziáját, hogy meg is valósította YouTuber fia elképzeléseit.

Az ihletforrásként számos projektben megnevezett Rubik-kocka most teljes átgondolás után lép újra a porondra. Az ötletgazda ugyanis azt vetette fel apjának, hogy mi lenne, ha egy videojátékot úgy kellene játszani, hogy az eszközt eközben forgatja, tekeri, mozgatja. Ennek eredményeképpen született meg a 2x2x6 lapból álló WOWcube, ami lényegében egy 24 felületi elemből álló okoseszköz. Nyolc modulból áll a kocka, ezek mindegyike kapcsolatban áll a másikkal, valamint saját chippel rendelkezik, így azonnal tud reagálni a mozgásokra. A mikroprocesszorok és a gyorsulásmérők segítik a forgatások gyors észlelését és az azonnali reakciót.

A dinamikusan változó tartalmak között különféle játékokat találunk, de időjárás alkalmazással, illetve naptárfunkcióval rendelkezik. A felület nem érintőképernyő, a programok a tekerésre, rázásra, azaz a mozgatásra válaszolnak. Az akkumulátor segítségével egy töltésre 8 órányi kapacitással rendelkezik.

Nyitókép: CubiOs Inc.
Kapcsolódó cikkek

Lenovo Ideapad Gaming 3 laptop - teszteltük

Lenovo Ideapad Gaming 3 laptop - teszteltük

Jóllehet már nyakunkon az új generáció, ám még ennek dacára sem mehetünk el szó nélkül az olyan nagyágyúk mellett, amelyek az előző érát már önmagukban véve is masszívan definiálták kiváló ár-érték arányukkal.

Mire figyeljünk elektromos roller vásárlásakor?

Mire figyeljünk elektromos roller vásárlásakor?

Elárasztották az utcákat az egykor lábbal hajtós gyermekjátékok elektromos változatai, amelyek használata és a velük való közlekedés egyáltalán nem gyermekjáték!

Miniatűr konzol apró kezűeknek

Az egereknek is túl apró az új fejlesztésű nano konzol

A fejlesztő egy miniatűr játékot alkotott, ami annyira apró, hogy szinte eltűnik az emberi kézben.