Bemutatjuk azt a szemüveget, amit a focikapusok használnak

Speciális segédeszközt használnak az edzéseken.
Bemutatjuk azt a szemüveget, amit a focikapusok használnak

A technológia és a sport összefonódásának lehetünk tanúi, ha a svájci fociválogatott kapusainak edzésére vetünk egy pillantást. Első blikkre talán fel sem tűnik, hogy mi az a japán csúcstermék, ami ott pihen a kapusok orrán gyakorlás közben. Kevésbé szakavatott szemeknek úgy tűnhet, egy napszemüveget viselnek, ami lényegében igaz is, de a történetben van egy kis csavar, mivel ez a szemüveg egy különleges segédeszköz valójában.

A japán VisionUp terméke nem kizárólag a sportolók számára, hanem időseknek is ajánlott, mivel javítja az agy képfeldolgozási sebességét, a látás élességét, a perifériás látást, a mélységérzékelést és a kéz-szem koordinációt.

A szemüveg segítségével egyfajta lassított képet érzékel az agy, így például a kapusoknak van ideje feldolgozni a látottakat, így gyorsan reagálni is, ez pedig egy feléjük suhanó labda esetén nagy segítség az ütemezésben.

Ezen képességei révén pedig tehát javítja a sportteljesítményt is, ami népszerűvé teszi a különféle sportágak képviselői körében. Így a svájci focisták mellett több teniszező is viseli, de sportlövő, baseball-játékos és jéghokis is hordja.

Fotók: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Környezettudatos és praktikus megoldás a hordozható szélturbina

Újrahasznosított műanyagból készített hordozható szélturbinát a dán startup

Hordozható energiaforrás, ami könnyebb, mint a nagybevásárláskor megpakolt szatyrok.

Miniatűr konzol apró kezűeknek

Az egereknek is túl apró az új fejlesztésű nano konzol

A fejlesztő egy miniatűr játékot alkotott, ami annyira apró, hogy szinte eltűnik az emberi kézben.