A NASA és a National Geographic segítségével már bárki bejelentkezhet a Marsról

687 földi napos űrmisszó, amiről nekünk sem kell lemaradni, hála az Instagramnak.
A Marsról is bejelentkezhetünk az Instagramon

Történetként és egyszerű képként is megoszthatjuk az Instagramon, ha elkészítjük közös videószelfinket a marsjáróval. Ez elsőre nagyon furcsán hangzik, pedig mégis lehetséges, még ha csak a kiterjesztett valósg segítségével, de akkor is. A Perseverance egy marsi évet tölt a bolygón, hogy tanulmányozza annak felszínét, éghajlatát, geológiáját, illetve keresse a feltételezetten valaha létezett élet nyomait.

A Perseverance 1 tonnát (1025 kilót) nyom, egy terpjáró méreteivel azonos nagyjából, hossza 3 méter, szélessége 2,7 méter, míg a magassága 2,2 méter. Landolásáról a Nasa közzétett egy videót, amin az érkezés utolsó perceit láthatjuk.

Szupersztárokkal fotózkodni már szinte teljesen hétköznapinak számít, de szerencsére a NASA és a National Geographic nem hagyja, hogy az Instagramon csak celebfotókpörögjenek.

A Perseverance marsjáró landolása után nem sokkal, ugyanis összeállhatunk vele egy fotóra, amiben a kiterjesztett valóság (AR) lesz a segítőnk. Így tett az Artemis-projekt egyik leendő űrhajósa, Jessica Watkins is, akiről a Mars AR-szűrővel készült videó, amiben láthatjuk, hogy űrbéli kirándulásunk közben még tanulhatunk is, ahogy felbukkannak a kép hátterében az információk.

Ha kiválasztottuk az effektet, 360 fokban pásztázhatjuk a Marsot, miközben a Perseverance folyamatosan követi a fejmozgásunkat, ezzel is azt az érzetet erősítve, hogy lát minket. A „Mars AR” nevű effektet a National Geographic Instagram-profiljáról érhetjük el.

Kapcsolódó cikkek

Néhány évmúlva nyílhat az első űrhotel

Voyager Állomás néven, 2027-ben nyílhat az első űrhotel

Néhány évvel ezelőtt csak álomnak tűnt, de úgy fest, hamarosan mégis valósággá válhat az űrszálloda.

Emberek agyába is ültethetik hamarosan az agyi chipeket

Hamarosan már emberek agyába ültethetik a Neuralink agyi chipet

Elon Musk elképzelései szerint minél előbb megkezdődhet az embereken történő kísérletezés.